Publicat la: 21.10.2021

Reabilitarea unui pasaj rutier în municipiul Craiova


La acest proiect, Solaron Construct a executat lucrările de reparare și protecție a betonului pentru infrastructură și suprastructură. Pe lângă aceste lucrări, cele câte 3 coloane ale celor 7 pile se consolidează prin cămășuire în grosime de 30 cm, de către antreprenorul general, societatea Domarcons din Craiova.

În cadrul proiectului, Solaron Construct a pus în aplicare sistemul german de materiale de înaltă performanță, EuroCret®, pentru care este unic reprezentant în România. Toate materialele de reparații, cât și de protecție a suprafețelor, cu masă de șpaclu și vopsea de protecție, sunt puse în operă în sistem umed pe umed, exclusiv mecanizat cu utilaje germane de torcretare sau vopsitorie de ultimă generație. Pregătirea suprafețelor s-a făcut prin procedeul de hidrosablare cu utilajul Falch, la presiunea de 500 bari si 1700 lt/h.

Ca o remarcă, ansamblul echipamentului de torcretare (malaxor și pompă de torcret) are o productivitate foarte bună, astfel încât s-a reușit punerea în operă a 10.000 kg de mortar de reparație Eurocret® 20HD în 8 ore de lucru. Solaron Construct, alături de produsele speciale, execută lucrări complete cu utilaje specializate pentru repararea si protecția betonului, impermeabilizări, etanșări împotriva apei, injecții structurale și ancorări, subturnări și umpleri de toate tipurile, pardoseli speciale pe bază de ciment sau rășini etc.