Publicat la: 10.02.2015

Pardoseală antistatică şi antiscântei la Staţia de Comprimare Gaze - Urziceni!


Staţia de Comprimare Gaze – Urziceni  şi-a extins capacitatea de inmagazinare şi extracţie a gazelor în anul 2014.

În cadrul investiţiei de la Urziceni, datorită instalaţiilor şi echipamentelor din dotare, generatoare de sarcini electrostatice, a fost necesară aplicarea pardoselilor antistatice şi anticântei (conductive).

În acest sens Solaron  Construct Bucureşti, în calitate de subantreprenor de specialitate, a  aplicat sistemul german de pardoseală antisatică şi antiscântei - Henry Chemie pe o suprafaţă totală de 1100mp.

Execuţia pardoselii s-a realizat respectând cerinţele şi graficul general de lucrări al antreprenorului,  SC INSPET SA – Ploieşti astfel încât, la momentul începerii lucrărilor de execuţie pentru pardoseală,  toate celelalte lucrări aflate încă în desfasurare în cadrul staţiei noi, au putut  să îşi continue cursul în paralel, fără întrerupere, Beneficiarul investiţiei, SC SNGN ROMGAZ SA – Surcursala Ploieşti s-a declarat multumit şi de această dată de sistemul nostru de pardoseală antistatică şi antiscântei, ultima intervenţie în cadrul unităţii de la Urziceni fiind cu ani buni în urmă, când acelaşi sistem  conductiv s-a aplicat în cadrul staţiei vechi de comprimare, din incinta unităţii şi care la momentul actual se prezintă foarte bine. Pardoseala germană Henry Chemie cuprinde trei straturi din răşină epoxidică, fiecare strat cu rolul sau bine determinat, precum  şi o reţea de benzi de cupru care asigura un transfer rapid al încărcării electrosatice din câmp continuu la centura de împământare a încăperii:

  • HW 110 - răşina epoxidică de grunduire – aplicată ca prim strat după prelucrarea mecanică prealabilă a suprafeţei stratului suport din beton , are o înaltă capacitate de penetrare a porilor betonului.
  • Reţeaua din benzi de Cu – cu rol de preluare, transfer şi descărcare a sarcinilor electrostatice la centura de împământare, prin intermediul bornelor de la capetele acesteia.
  • HW 125 – răşină epoxidică conductivă – cel de-al doilea strat, cu rol conductiv principal, aplicat peste amorsa şi reţeaua de benzi de cupru
  • HW126 – strat de acoperire conductibil – strat final, conductibil, autonivelant, colorat.