Publicat la: 22.05.2015

A.I.C.P.S. - a XXV-a Conferință Națională - Felicitări!


Directorul Solaron Construct,  dl. Niculescu – Aron a participat la cea de-a XXV-a conferința națională a A.I.C.P.S. ( asociația inginerilor constructori proiectanți de structuri).

A felicitat organizația pentru un sfert de secol de activitate continuă. În calitate de Vicepresedinte al F.P.S.C. (Federația Patronatelor Societaților din construcții) și Prim – Vicepreședinte al P.S.C. ( Patronatul societăților din construcții), a avut o alocuțiune, în partea de deschidere a conferinței.

A comunicat faptul că F.P.S.C. are ca obiectiv principal în acest an implicarea în modificarea legislației achizițiilor publice conform noii Directive Europene 2014/24/CE , care prevede printre altele: renunțarea la criteriul “prețul cel mai scăzut” (ca și criteriu principal în atribuirea lucrărilor), introducerea registrului operatorilor ( clasificarea și certificarea firmelor de construcții), precum și  simplificarea legislației în scopul creșterii calității lucrărilor. În acest sens, a invitat membri A.I.C.P.S. să se alăture demersului pornit de F.P.S.C. – un ciclu de patru conferințe “ Restart- Construcții” la care se vor dezbate aceste teme in prezenta factorilor implicati, amintind ca cea de-a 2-a va avea loc în 25 iunie 2015.