Publicat la: 30.05.2013

Solaron alaturi de partenerul german BASF a sponsorizat izolarea termica a Centrului Sportiv de Gimnastica Deva


Solaron alaturi de partenerul german BASF a sponsorizat izolarea termica a Centrului Sportiv de Gimnastica Deva Solaron - divizia specializata în termo-, hidro-, si fonoizolatii cu spuma poliuretanica rigida, a sponsorizat reabilitarea hidrotermica a terasei salii de gimnastica si a mansardei caminului de la Clubul Sportiv „Cetate” Deva.

Materialul poliuretanic, în totalitate ecologic, a fost pus la dispozitie de catre partenerul german BASF – divizia Elastogran. Protectia pe suprafetele exterioare s-a realizat cu vopsea elastoplastica Deitermann (produsa în Germania), vopsea rezistenta la actiunea razelor ultraviolete. Prin acest sistem de izolare se vor realiza economii la energie de peste 40%, spuma poliuretanica având cel mai mic coeficient de conductivitate termica (? = 0,0205), comparativ cu celelalte materiale existente pe piata. Aplicarea spumei poliuretanice s-a executat prin pulverizare, realizându-se astfel o izolatie fara îmbinari (punti termice), rezistenta la temperaturi cuprinse între -50C si +100C si la îmbatrânire. Printr-o singura operatiune s-a realizat atât izolarea termica cât si impermeabilizarea structurii. Ulterior lucrarii de izolatie terasa a fost inundata 2 zile la rând pentru verificarea impermeabilizarii, neconstatându-se nici o defectiune a stratului izolator.

Datorita randamentului ridicat de aplicare al acestui sitem de izolatie, lucrarile de executie pentru o suprafata totala izolata de cca. 2.500 mp au fost finalizate in 5 zile, în luna mai 2009.