Arhiva pentru luna martie, 2015

Au început lucrările la podurile feroviare dunărene

Lucrările de reabilitare la podurilor CF de peste Dunare, linia CFR București-Constanța, pod brat Borcea și pod Cernavodă, au fost demarate încă de anul trecut. CFR SA a desemnat câștigător al licitației asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet CF SA – SC Compania Construcții Feroviare SA.

Acest proiect are în vedere atingerea următoarelor obiective:

– îmbunătățirea siguranței și eficienței traficului feroviar pe tronsonul de cale ferată București – Constanța

– îmbunătățirea infrastructurii de transport

– creșterea eficienței rețelei de transport feroviar prin reabilitarea secțiunilor critice și eliminarea restricțiilor de viteză existente

– creșterea calității serviciilor în transportul feroviar

– creșterea atractivității transportului feroviar, ca mijloc de transport mai ecologic în raport cu transportul rutier.

În cadrul lucrărilor de reparații ce privesc infrastructura din beton armat (pilele de pod) Solaron Construct va furniza executantului SERVLAND SRL mortarele de reparații germane EuroCret® precum și vopseaua pentru protecția anticorozivă a betonului EuroCret® Color – RAL 7040, produse ale căror performanțe au dovedit că satisfac cu succes exigențele impuse prin proiectul de execuție.

Pentru aceast proiect SOLARON asigura de asemenea lucrările de pregătire a suprafețelor din beton, prin hidrocurățare cu utilajele FALCH R5 – 500 de bari, respective FALCH T10 -1000 bari conform tehnologiilor de aplicare a produselor pentru reparații și protecție a betonului, EuroCret® – producător P&T Technische Mörtel.

Pe toată durata lucrărilor de reabilitare la cele două poduri de peste Dunare se va redeschide traficul feroviar pe podurile lui Anghel Saligny, după o perioadă îndelungată în care nu s-a mai trecut peste acestea.

După finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a podurilor CF va crește siguranța circulației pe calea ferată și se va spori viteza, care în acest moment este de maxim 50km/h.

 

Mortarele germane reagrementate AFER

Mortarele din gama EuroGrout® şi EuroCret® destinate lucrărilor de subturnare, reparaţii şi protecţii, injecţii şi ancorări structuri din beton sunt agrementate pentru lucrări în domeniul transportului feroviar şi cu metroul (AFER) încă din 2006. Iată că la aproape 10 ani de la certificarea lor pentru acest sector de lucrări, mortarele germane de la SOLARON , graţie performanţelor şi caracteristicilor tehnice excelente pe care acestea le au, răspund încă odată exigenţelor AFER pentru utilizare ca produs feraviar critic. Noul Agrement Tehnic Feroviar a fost emis la începutul anului 2015 şi are Seria. AT, nr. 126/2015. Click aici pentru a vizualiza documentul.

REPARATII CAROSABILE LA RECE – rapid şi durabil!

3 pasi simpli: cureţi – umpli – îndeși nu necesită amorsare

În special schimbările de temperatură, îngheţul şi dezgheţul, produc aproape inevitabil apariţia mai multor gropi în asfalt. Acest lucru înseamnă un risc pentru utilizatorii de drumuri şi pierderi de bani pentru autorităţile locale.

Soluţia rapidă şi economică este Tolpolit® Bitumenfix!

Cu produsul german de la P&T Technische Mörtel prelucrarea este simplă – se îndepărtează părţile neaderente şi apa, se umple, se nivelează şi se bătătoreşte în groapă. Nu necesită malaxare, se toarnă direct din recipient.

Imediat după umplerea cu Bitumenfix drumul este imediat practicabil , compactarea  şi durabilitatea se datorează în continuare traficului. Rezultatul este o reparaţie permanentă a drumului, fie că acesta este din asfalt sau beton, pentru toate tipurile de trafic. 

Materialul este ambalat în găleţi de plastic. Se poate utiliza cu succes pe timp de ploaie sau la temperaturi negative, pe carosabil umed sau îngheţat.

Alte avantaje: produsul nu conţine substanţe care să dăuneze mediului înconjurător, nu este un pericol pentru apa din pânza freatică.

Nu mai este nevoie să reparaţi de două ori aceeaşi groapă, lucrul în grabă şi slab calitativ datorită răcirii asfaltului, reparaţii târzii condiţionate de vremea nefavorabilă, sau obstrucţionarea traficul după reparaţie, pentru întărirea asfaltului. Toate acestea pot fi uitate odată cu folosirea lui Bitumenfix.


Citeste toate articolele