Arhiva pentru luna februarie, 2015

Impermeabilizare osmotică – un nou aviz sanitar!

Luna septembrie a anului trecut a fost marcată, printre altele, de obţinerea noului Aviz Sanitar pentru produsul de impemeabilizare osmotică şi protecţie a betoanelor – PC® Cristal Concentrate, astfel încat să poate fi utilizat la structuri din beton ce intră în contact cu apa potabilă.

PC® Cristal Concentrate este un produs pe bază de substanţe chimice speciale, ciment, nisip şi este fabricat de către producătorul şi partenerul nostru belgian TRADECC.

PC® Cristal Concentrate conferă betonului tratat o serie de avantaje ,precum:

– Impermeabilizare permanentă prin cristalizare internă în porii, capilarele sau fisurile de contracţie ale structurii din beton (închide fisuri <0,3mm).

1. Starea iniţială a cristalului (poza stanga).

2. La 10 zile de la tratament porii betonului sunt compet închişi (poza dreapta).

– Aplicabil pe orice suprafaţă a structurii, indiferent că apa exercită o presiune pozitivă sau negativă.

– Nu formează o peliculă de suprafaţă ci penetrează adânc în masa betonului, făcând corp comun cu acesta.

– Componentele active prezente în betonul impermeabilizat se vor reactiva la impactul cu apa.

-Rezistent la cicluri de îngheţ-dezgheţ

– Soluţie eficientă şi uşor de aplicat pe structurile din beton în vederea impermeabilizării, manual sau mecanizat, acolo unde apa trebuie reţinută înauntrul sau în exteriorul acestora;

Pe lângă toate aceste avantaje pe care le are acest produs, PC® Cristal Concentrate

– nu este toxic si

– poate fi utilizat pe suprafete care intră în contact cu apa potabilă, spre exemplu: rezervoare de apă potabilă, acvarii, etc)

În baza agrementului BELGAQUA-Belgia, pentru apa potabila şi in baza documentaţiei suspuse aprobarii, Institutul Naţional de Sănătate Pubilcă a emis un nou Aviz Sanitar pentru PC® Cristal Concentrate.

PC® Cristal Concentrate are marcaj CE şi vine însoţit de declaraţie de performanţă.

Acest produs s-a utilizat la numeroase lucrări de impermeabilizare, printre care amintim:

  • impermeabilizare planşeu garaj subteran Banca Naţională a României 2200 mp;
  • impermeabilizare cameră spirală CHE Mărăcineni 280 mp;
  • impermeabilizare bazin ape uzate staţie tratare apă Alexandria;
  • impermeabilizare rezervor apă potabilă Sals Com – DAFORA Mediaş 1800 mp.
  • impermeabilizare apeduct Crivina Apa Nova – GRUP COLAS Iaşi 4500 mp.
  • impermeabilizare rezervor apă potabilă Brăneşti
  • impermeabilizare rezervor de ape reziduale fabrica de lactate TNUVA Romania Popeşti Leordeni 2700 m2
  • impermeabilzare subsol clădire Dr. Felix – STRABAG.

Pardoseală antistatică şi antiscântei la Staţia de Comprimare Gaze – Urziceni!

Staţia de Comprimare Gaze – Urziceni  şi-a extins capacitatea de inmagazinare şi extracţie a gazelor în anul 2014.

În cadrul investiţiei de la Urziceni, datorită instalaţiilor şi echipamentelor din dotare, generatoare de sarcini electrostatice, a fost necesară aplicarea pardoselilor antistatice şi anticântei (conductive).

În acest sens Solaron  Construct Bucureşti, în calitate de subantreprenor de specialitate, a  aplicat sistemul german de pardoseală antisatică şi antiscântei – Henry Chemie pe o suprafaţă totală de 1100mp. Execuţia pardoselii s-a realizat respectând cerinţele şi graficul general de lucrări al antreprenorului,  SC INSPET SA – Ploieşti astfel încât, la momentul începerii lucrărilor de execuţie pentru pardoseală,  toate celelalte lucrări aflate încă în desfasurare în cadrul staţiei noi, au putut  să îşi continue cursul în paralel, fără întrerupere,

Beneficiarul investiţiei, SC SNGN ROMGAZ SA – Surcursala Ploieşti s-a declarat multumit şi de această dată de sistemul nostru de pardoseală antistatică şi antiscântei, ultima intervenţie în cadrul unităţii de la Urziceni fiind cu ani buni în urmă, când acelaşi sistem  conductiv s-a aplicat în cadrul staţiei vechi de comprimare, din incinta unităţii şi care la momentul actual se prezintă foarte bine.

Pardoseala germană Henry Chemie cuprinde trei straturi din răşină epoxidică, fiecare strat cu rolul sau bine determinat, precum  şi o reţea de benzi de cupru care asigura un transfer rapid al încărcării electrosatice din câmp continuu la centura de împământare a încăperii:

  • HW 110 – răşina epoxidică de grunduire – aplicată ca prim strat după prelucrarea mecanică prealabilă a suprafeţei stratului suport din beton , are o înaltă capacitate de penetrare a porilor betonului.
  • Reţeaua din benzi de Cu – cu rol de preluare, transfer şi descărcare a sarcinilor electrostatice la centura de împământare, prin intermediul bornelor de la capetele acesteia.

 


Citeste toate articolele