Arhiva pentru luna aprilie, 2010

PUNEREA ÎN SIGURANTA A ACUMULARII DE LA COPSA MICA

PUNEREA ÎN SIGURANTA A ACUMULARII DE LA COPSA MICA

Reparatiile structurale la betoanele degradate s-au efectuat cu sistemul de reparatii PCC II – pentru suprafete necarosabile supuse la solicitari dinamice – EuroCret®, alcatuit din mortarul de reparatii EuroCret®20 si materialul de protectie contra coroziunii EuroCret®MKH .
Betonul degradat a fost curatat de partile neaderente si de resturile de materiale prin sablare cu apa sub presiune cu un utilaj de sablare tip FALCH R5 din dotare. Curatarea s-a facut pâna la structura portanta – beton sanatos.
Utilajul FALCH R5 este recomandat pentru lucrari de hidrosablare la:
– pregatirea suprafetelor din beton sau îndepartarea acestora,
– îndepartarea vopselelor si a ruginii de pe suprafetele metalice,
– curatarea pâna la structura metalica în lucrarile de poduri
– îndepartarea betonului fara a afecta structura metalica
Caracteristici:
Debit pompa: 50-1680 l/ora
Presiune maxima de lucru: 500 barr
Motor: electric
Putere motor: 37 kW/30 kW, 1450/min
Putere pompa: 28 kW, 950/min
Nivel de zgomot: 79 dB(A) la 1 m

Armatura libera a fost tratata contra coroziunii cu materialul de protectie contra coroziunii EuroCret® MKH, prin aplicare cu o pensula cu par aspru în doua straturi.

Mortarul de reparatii EuroCret® 20 s-a aplicat mecanizat cu utilajul de torcretare umeda PUTZKNECHT S30 din dotare, eliminându-se astfel amorsarea betonului, etapa neaparat necesara în aplicarea manuala a mortarelor de reparatii. Aderenta la suport si rezistenta la abraziune în acest caz sunt mult crescute decât la procedeul manual. Aderenta ridicata la suport precum si stabilitatea buna le recomanda a fi utilizate pe suprafete verticale si deasupra capului. Durata lucrarii s-a redus simtitor, iar personalul angajat în lucrare a fost redus.
Protectia anticoroziva a suprafetei de beton reparate s-a executat cu EuroCret®Colour – vopsea de protectie a betonului pe baza de stiroacrilat cu buna aderenta la stratul suport, stabila la actiunea razelor UV.
Produsul prezinta o rezistenta mare la intemperii pentru constructii din beton sau pentru suprafetele necarosabile la poduri pe straturi suport noi, vechi sau reparate; se aplica atât pe suprafete umede cât si pe suprafete uscate.

Lucrarea a fost realizata de catre firma TEHNODOMUS din Arad cu materiale, utilaje, tehnlogie si asistenta tehnica din partea SOLARON CONSTRUCT Bucuresti.


Citeste toate articolele